Vrijmoed Crime

Misdaden van overheden
banken
het mr. titel circus

Het advocaten/curatoren faillissementenfestival in Nederland Hoe de advocatuur zich rijk procedeert en steelt in faillissementen DEEL 3 Faillissement Corso november 2011 vervolg en VIVENDA Media

Een leninkje van 10 miljoen hier en daar en een goed eigenvermogen is voor elkaar Zonder dat er 1 euro is gedesinvesteerd Slimme rakker Peter Paul de Vries

In 2006 viel hij DVRG en RTC aan door grote advertenties voor de VEB te plaatsen over de opgeklopte koersen in beide beursvehikels waardoor lucht uit de koersen verdween en op beide fondsen door de aandeelhouders zware verliezen werden geleden. Dat paste natuurlijk niet zo bij de VEB die haar leden verliezen hadden bezorgd. Herfinanciering van beide fondsen werd door de publiciteit onmogelijk voor de heer G Toth. Daarom trad Peter Paul de Vries in 2007 af als voorzitter In het artikel 2 van deze serie heb ik al geschreven over Value8 hoe dat werkt met de achtergestelde leningen. Ik ga er weer mee beginnen omdat er ergens ook banden zijn met Esto van de Steeg van Vivenda Media. Hoe ziet nu de geschiedenis er in grote lijnen uit? Volgens een informant van mij zou het idee om een eigen beursfonds te beginnen zijn ontstaan op een AVA van De Vries Robbe. Het is zeker dat De Vries Robbe zelf naar de beurs ging of was gegaan maar als grootste aandeelhouder in handen was van de Heer G Toth die ook de grootste aandeelhouder was van Real Time Company N.V.  Peter Paul de Vries was al van 1989 af voorzitter van de VEB Vereniging van Effectenbezitters zag de heer G Toth puissant rijk worden met lege kwakkelende beursfondsen zoals De Vries Robbe en RT-company.  Peter Paul de Vries zag zijn leden verlies lijden maar niet de heer G Toth en hij moet gedacht hebben wat Toth kan dat kan ik ook maar dan beter. van de VEB.

Een van de Minerva media N.V. CEO’s Esto van de Steeg

Met de kennis van nu van mij is dit spel helemaal vooropgezet. Ongetwijfeld had Peter Paul de Vries het helemaal opgezet met behulp Van de Herik & Verhulst advocaten en die anonieme investeerders, waarvan vrijwel zeker Esto van de Steeg deel van uit maakte. En het zogenaamde onbekende businessplan wat men wilde uitvoeren zal wel fake zijn geweest. Opzet was De Vries Robbe N.V. en Real Time Company N.V. via een reverse listing over te nemen tegen zo laag mogelijke aandelenkoersen en dan weer op te blazen en schathemeltje rijk te worden. De Vries Robbe ging echter failliet. Volgens één courant was dat niet de bedoeling geweest omdat men kennelijk niet de juiste persoon die dat kon voorkomen hadden benaderd. Jammer dan. RT Company N.V. was de reverse listing van ESB eigenaar Esto van de Steeg en door die overname gered en Peter Paul de Vries zal wel voldoende aandeel hebben gekregen die later toen de naam anders werd en de beurskoersen weer werden opgeblazen ze wel verkocht zal hebben. Er zijn twee bindingen tussen Esto van de Steeg en Peter Paul de Vries in 2007.  Esto van de Steeg was uitgever van bladen over de huizenmarkt. Huizen werden te koop aangeboden in die bladen.  Peter Paul de Vries heeft intussen Exendis N.V, verworven wat na naamswijziging Value8 N.V. is gaan heten.

RTC die via de reverse listing in bezit was gekomen met behulp van Peter Paul de Vries werd omgedoopt naar Vivenda Media N.V. Wat is een reverse listing, ook wel omgekeerde overname genoemd?  Niet het beursfonds neemt over maar een N.V. op B.V. neemt de aandelen van het beursfonds over, brengt dan de inventaris van de B.V. over in het beursfonds zodat er vermogen in zit en gaat een deel van de aandelen weer vrij op de beurs brengen. En met een goed ondernemingsplan wordt er een pareltje gecreëerd. De aandelen worden uit de overnemende N.V. of B.V. gehaald naar privé en men begint kapitaal te zoeken op de beurs. De tweede zakelijke binding tussen Esto van de Steeg en Peter Paul de Vries is AamigoO N.V. waar Esto van de Steeg een meerderheidsbelang in had maar er slecht voor stond. Peter Paul de Vries heeft AamigoO N.V. geadviseerd op de AVA om de bekende truc van de achtergestelde leningen toe te passen. Je negatieve vermogen op peil brengen zonder een euro te investeren.

De directeur eigenaar van Corso die door verkoop en na een jaar de onderneming weer terug kocht om failliet te laten gaan, heeft er miljoenen aan verdient als stroman

Onder AamigoO viel ook Corso B.V. Die werd overgenomen van de directe eigenaar Jan van Soest door AamigoO die het vermogen had aangesterkt met een achtergestelde lening. Het hele verhaal over Corso B.V. en het faillissement staat in deel 2. Wat ik hier nog over wil opmerken is dat de voormalige directeur eigenaar Jan van Soest, Corso B.V. als katvanger was benoemt bij het opzetten van het faillissement. Hij kocht Corso B.V, terug omdat die failliet dreigde te gaan om het te redden. Publicitair is dat natuurlijk aannemelijk en leidt de aandacht af van de faillissementsorganisatoren steekt er ook nog eens wat geld in. Jan van Soest kan nu geen wanbeleid worden verweten dat zijn bedrijf failliet is gegaan. Het bedrijf is iets meer dan 1 jaar niet in zijn bezit geweest en hij heeft het teruggenomen om te redden. Er is geen aantoonbaar wanbeleid en kan men niets verhalen op het privévermogen van de man.  Dit vooropgezette faillissement moet de organisatoren ongeveer € 30.000.000,- hebben opgeleverd en de eigenaar van Corso B.V. enkele miljoenen daarvan.           

En zo is er een verband gelegd tussen twee grote beurszwendel partijen Value8 met Peter Paul de Vries en Esto van de Steeg grootste aandeelhouder van AamigoO die gevestigd is op Curaçao, waar de naam van gewijzigd is in HeadFirst Source Group die later ook op Euronext Amsterdam wordt verhandeld en onderdeel van Value8 is geworden, met een giga spoor van faillissementen rond Value8. En dan komt Esto van de Steeg als grootste aandeelhouder van Vivenda Media weer in zicht en gaat in zee met beursgoeroe Geert Schaaij die gaat adviseren. Geert Schaaij investeerde weer in Vivenda Media en heeft daar een belang van 16,56% in genomen en adviseerde die ook later met de reverse listing naar INVERKO toe. Maar toen het nog Vivenda Media was en Geert Schaaij de aandelen voor ongeveer € 0,08 per aandeel had verkregen van Esto van de Steeg kon Geert Schaaij zijn echte waarde laten zien met zijn andere vehicle Beursgenoten.

Geert Schaaij Meester zwendelaar en beursmanipulator met mijn favoriete gewetenloze Mr. Conchita van Rooij heerlijk aan het dineren . Ik hou van volstrekt gewetenloze vrouwen maar ik ben met mijn 75 j en laag inkomen geen partij voor haar. Jammer voor mij.

Bij Harrie Mens Business Class promoot hij zijn adviezen voor beleggers Beursgenoten, en gaf adviezen om lucratieve aandelen te kopen. Dat waren pareltjes. En ineens was Vivenda Media een pareltje, net voor de crisis in 2008. Zoiets heet eigenlijk beursmanipulatie wat verboden is, maar banken de overheden en kabinetten hielden zich ook niet aan de wetgeving dus niemand ook de AFM of de DNB deden er iets aan. De koers van Vivenda Media liep in een dag op als pareltje naar € 0,20 per aandeel, waarop Geerd Schaaij alle in zijn bezit zijnde aandelen verkocht en Esto van de Steeg zijn meerderheidsbelang terugbracht tot een minderheidsbelang. Door het grote aanbod van deze aandelen daalde de koers per aandeel naar € 0,16. En een paar dagen later naar € 0,12. Voor de aandelenkopers was dit bepaald geen pareltje. Zij zijn letterlijk beroofd door Geert Schaaij en Esto van de Steeg. In 2010 wordt Ron van Veldhoven CEO van Vivenda Media en is Esto van de Steeg verdwenen. 

CEO Vindende Medema tot 2014 Ron van Veldhoven

Vivenda Media was dus gered. Maar later door de crisis kwam de klad in de verkoop van bladen waarin huizen werden aangeboden en dreigde het weer failliet te gaan. En toen kwam Inverko in beeld. Een afvalverwerker in nood met een aantal B.V.‘s. Geert Schaaij wist in 2014 directeur Henk Alssema eigenaar te bewegen Vivenda Media met een reverse listing over te nemen. En dan wordt het faillissementscircus weer op gang gebracht. De inventaris en onroerend goed en de omzetten worden overgeheveld naar het beursfonds Vivenda media N.V. waar de naam van veranderd wordt in Inverko N.V. Alle aandelen van Vivenda Media worden uit de Inverko B.V. naar privé. De B.V.’s gaan een slapend bestaan leiden en af en toe wordt er wat betaald om betalingsonmacht te voorkomen. Na een jaar kan er geen verband meer worden gelegd naar faillissementsfraude en laat men de B.V.’s failliet gaan.

Heerlijk rustig leven in de luwte met geld van een ander Of heb ik het toch zelf verdient? Mooi om op zondag over na te denken terwijl de dominee hel en verdoemenis over mij uitstort Met dit vermogen voel ik dat iet zo.

Intussen heeft Geert Schaaij Inverko N.V. weer als pareltje op de beurs aan de man gebracht voor een aandelenprijs van € 2,00. En is de buidel weer flink gevuld met echt geld. Door de pareltjesverkoop door Geert Schaaij is de achtergestelde leningen truc niet nodig. Dan koopt Geert Schaaij een ander leeg beursfonds De ROTO SMEETSGROEP N.V. waarvan de naam veranderd wordt in De verenigde compagnie N.V. waar Geert Schaaij als CEO optreedt en alle B.V.’s rond deze ondernemingen failliet gingen. En dan blijkt dat de oude CEO van Vivenda Media Ron van Veldhoven weer opduikt als Commissaris de VNC. VNC neemt een belang in INVERKO N.V. Intussen is Henk Alssema ook vertrokken als CEO en is INVERKO ineens in handen van Sven Duijvestijn de jongste beursoplichter ooit. Na wat naamswijzigingen en veel verloren geld van aandeelhouders heet het fonds nu Alumexx N.V. Maar wees gewaarschuwd. Want of de huidige bestuurders eigenaren betrouwbaar zijn hebben we nog niet onderzocht.   

Conclusie

Het werd mij allemaal teveel zoals je kunt zien Dus nu heerlijk met pensioen. Wat Peter Paul De Vries allemaal gedaan heeft wil ik niet meer weten. Ik ben er financieel niet slechter van geworden

Deze Reverse Listing is gewoon vooropgezette zwendel. Koersmanipulatie en bedrijven failliet laten gaan van tevoren bedacht. Value8 met Peter Paul de Vries is niet anders. Onvoorstelbaar dat een Jaap van Duijn en een Annemarie van Gaal daar als een stel naïevelingen commissaris zijn geworden of spellen zij de spelletjes mee? Koerszwendel faillissementsfraude vermogensmanipulaties door bedrijven elkaar achterstelde leningen te laten verstrekken het vermogen wordt opgekrikt zonder dat er een € 1,00 over de tafel gaat en dan door listige consolidatiestructuren onzichtbaar voor de aandeelhouders worden gemaakt.  De curatoren, altijd advocaten zien het niet en of willen het niet zien. Want als je bij zo’n criminele manipulatorgroep behoort, verdien je er goudgeld aan en men komt iedere keer opnieuw met faillissementen waar voldoende inkomen in zit om het inkomen als advocaat eruit te halen. En bij gebouwen krijg je wel een extra premie.

Als boodschapper van slecht nieuws ben je verdoemt en wil men je dood hebben. Gelukkig leef ik nog steeds. Dat is niet zo leuk voor degene die met mij willen afrekenen. Wat afgerekend wordt er. Maar wie betaald de rekening? Ik niet dat staat vast.

En zo hoort deze giga beurszwendel en manipulatie van een relatief kleine groep mensen die elkaar kent ook een festival voor de curator/advocatuur. Dat zijn dan gewoon criminele activiteiten. Ik ben al sinds 2011 aan het strijden tegen de advocatencriminaliteit en gemonopoliseerde Mr. titel zwendel. Voor de duidelijkheid niet de hele advocatuur is zo. Maar door het ernstige gemonopoliseerde rechtssysteem en de slechte advocaten die domineren zien ik de hele advocatuur als zwendelbende. Dankzij Taghi gaat nu ook de hele bevolking stukje bij beetje in te zien dat veel advocaten gewoon bij de onderwereld horen en er afrekeningen in het criminele circuit kunnen plaats vinden. Dat wordt plotseling ook geschoten op curatoren van faillissementen waar men de boel belazert. Met een beetje geluk krijgen we nog eens een echt rechtssysteem met mr. titels die ons echt recht verschaffen. We laten ons verrassen.